Platforma za progres u Visokom

Izvor: Mirsad Hadžikadić – Platforma za progres

Jučer 22. januara 2019. godine u Kulturnom centru Altindağ u Visokom održan je sastanak članova Platforme za progres na kojem je formiran Inicijativni odbor za Opštinu Visoko. Na čelu Inicijativnog odbora za Opštinu Visoko je koordinator Alija Šahinović (sahinovicalija@gmail.com), a odbor čini još šest članova u sljedećem sastavu:

1. Zijad Kadrić, 
2. Elvedin Husić, 
3. Melina Džajić-Valjevac, 
4. Adna Hadžialić, 
5. Tarik Halilović i
6. Amela Mrkalić.

Sastanku su prisustvali i Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, Amir Smajević, član Predsjedništva, Elida Osmanović, koordinator Regije Bosna, Samir Avdaković i Esmir Ganić, članovi Kadrovske komisije, i Dženita Pašić, koordinator za komunikacije i marketing Platforme za progres.

Nakon sastanka upriličeno je druženje, odnosno razgovor s iskrama, odnosno članovima Platforme za progres, koje je bilo otvoreno i za širu javnost. Svi prisutni predstavnici Platforme predstavili su se prisutnima, a potom im se obratio Mirsad Hadžikadić koji je govorio o narednim koracima koje Platforma za progres planira da preduzme na širenju mreže širom zemlje, odnosno aktivnostima koje vode do osnivanja opštinskih organizacija Platforme.