Plasman u Euroligu – povijesni uspjeh članova SKISO ”Sinovi Bosne” Lukavac

Sportski klub invalida sjedeće odbojke Sinovi Bosne iz Lukavca na završnici Prvenstva BiH je osvojio treće mjesto, što im je omogućilo plasman u Euroligu, čime su postigli historijski uspjeh. Prvu utakmicu u okviru ovog velikog sportskog takmičenja koje se od 10. do 12. juna održava u Poljskoj lukavački odbojkaši igraju danas.

Historijskom uspjehu i plasmanu u Euroligu je prethodilo mnogo truda, rada i zalaganja. Iako je umor vidljiv i neizbježan, članovi Sportskog kluba invalida sjedeće odbojke ”Sinovi Bosne” iz Lukavca, nastojat će svoj grad i Bosnu i Hercegovinu predstaviti u najboljem mogućem svjetlu.

„Zaista mi je neizmjerno drago što danas svi zajedno svjedočimo ovom trenutku. Kada je u pitanju odlazak na takmičenje Euroliga mi smo se plasirali zahvaljujući plasmanu na treće mjesto u Premijer ligi Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci“, kaže Ermin Jusufović, kapiten SKISO Sinovi Bosne, Lukavac.

Ekipa Sinova Bosne je spremna i uigrana za najviše domete na ovom evropskom takmičenju, a prvi zvanični izlazak na međunarodnu scenu, dodatno je podgrijao njihova očekivanja.

„Na ovu Euroligu idemo kao favoriti i mi od toga ne bježimo. Učinit ćemo sve da napravimo jedan dobar rezultat i ako Bog da osvojimo ovu ligu i da poslije Fantoma koji su donijelu titulu iz Lige šampiona, mi budemo ekipa koj aće donijeti pehar i priznanja sa Eurolige“, kaže Fahrudin Muharemović, trener SKISO Sinovi Bosne Lukavac.

Na ovom sportskom takmičenju u Poljskoj nastupit će klubovi iz još sedam zemalja i svi se nadaju uspjehu. Takmičare tri dana očekuje dinamičan tempo, a odigrat će sedam utakmica.

„Nisam subjektivan, objektivno govorim, da naša ekipa ima velike, najveće šanse od svih ekipa trenutno koje dolaze na ovaj Eurokup da osvoje titulu prvaka Eurokupa“, kaže Mirza Bašić, međunarodni odbojkaški sudija.

Predstavnici Saveza članovima kluba Sinovi Bosne pred polazak u Poljsku uručili su medalje i pehar za osvojeno treće mjesto u okviru Premijer lige Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci u protekloj sezoni.

Federalna.ba / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.