Lokalne TemePlan upravljanja otpadom na području grada Visoko za period od 2022. do...

Plan upravljanja otpadom na području grada Visoko za period od 2022. do 2027. godine

Na narednoj sjednici Gradskog vijeća Visoko zakazanoj za 28.09. (četvrtak) vijećnici će u okviru druge tačke dnevnog reda raspravljati i o Planu upravljanja otpadom na području grada Visoko za period od 2022. do 2027. godine.

 

S obzirom da je strateški dokument Plan upravljanja otpadom općine Visoko za period od 2016. do 2021. godine istekao, Grad Visoko je poduzeo aktivnosti na donošenju novog dokumenta. S tim u vezi usvojena je Odluka o pristupanju izradi Plana upravljanja otpadom na području grada Visoko za period od 2022. do 2027. godine. Provedene su potrebne aktivnosti, pripremljen Nacrt Plana, te sačinjena ova Odluka.

 

Potrebno je da se nakon usvajanja otvori javna rasprava na Nacrt Plana koja će trajati 15 dana, čime će se omogućiti sudjelovanje zainteresiranih strana i javnosti u procesu kreiranja finalnog dokumenta, odnosno Prijedloga plana. Nacrt Plana će biti prezentiran na sjednici Gradskog vijeća od strane nosioca izrade izabranog nakon provedenog postupka javne nabavke, ENOVA d.o.o. Sarajevo.

 

Sredstva za izradu Plana upravljanja otpadom obezbijeđena su na osnovu Ugovora o dodjeli sredstava iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH i iz budžeta grada Visoko za 2023. godinu.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE