Pjongjang: Vojne vježbe nas vode u nuklearni rat

Pjongjang je optužio administraciju američkog predsjednika Donalda Trumpa da vodi “ekstremnu” antisjevernokorejsku politiku.

Ambasador Sjeverne Koreje u UN-u Dža Song Nam je u pismu Vijeću sigurnosti UN iznio tvrdnju da su vježbe koje su počele 1. marta “najneprikriveniji nuklearni ratni manevri” koji bi mogli da pokrenu “pravi rat”, prenosi AP.

“Posljedica toga je da se situacija na Korejskom poluostrvu ponovo polako približava rubu nuklearnog rata”, naveo je Dža.

Sjevernokorejski ambasador u UN-u još jednom zahtijeva da Vijeća sigurnosti raspravlja o američko-južnokorejskim vježbama.

On je kazao da, ukoliko Vijeće sigurnosti ignorira ovaj zahtjev, to će po njemu pokazati da je najmoćnije tijelo UN samo “političko oruđe” SAD.

vijesti.ba/visoko.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.