Pjetlići Omladinca na turniru u Puli, Arau i Bjelašnici

I dok su vreli mjeseci rezervisani za ljetovanja i posjete izletištima i bazenima naši vrijedi Spursi punom parom rade i mukotrpno bruse formu za nadolazeće turnire i utakmice i pripremaju se za naredne aktivnosti.

Pjetlići su već odigrali prijateljske utakmice u kojima su pobjedili Busovaču 2:4, Gračanicu 4:5 i 2:3 te remi 3:3 uz poraze od F.K Sarajevo 3:0 i Bambinosa 1:0.

Naši pjetlići imaju zakazan turnir u Hrvatskoj, Puli, 20-og augusta a već 25-28 augusta su na međunarodnom turniru na Bjelašnici “Vučko kup”, također su pozvani u Švicarski Arau na turnir koji će vrlo izvjesno posjetiti u narednom raspustu ( januar).

U međuvremenu Spursi imaju utakmice protiv Radnika Hadžići, Željezničara te Fortisa .Cicibani ove škole fudbala su otišli i korak dalje te uzeli učešče u ligi kantona Sarajevo, te će igrati u grupi sa F.K Sarajevo, Željezničar, Dar, Valter,  Šampion, Fortis, Vratnik, Famos, Vogošča, Derby i Biser a to su dječaci rođeni 2007. i mlađi.

pjetlići 2

-Nakon ljetne pauze počeli smo redovno trenirati i raditi po planu i programu koji je novi za ovu sezonu jer je ovo period u kojem imamo najviše utakmica i turnira od početka rada škole fudbala. Također, ponosan sam na naš rad i uspjehe te naši rezultati pokazuju kakva je moja filozofija rada i koliko truda ulažem u dalji napredak škole fudbala. Mi smo bukvalno svaki dan na utakmicama ,turnirima ili treninzima što uz pravilno izbalansiran program uspjevamo a naravno tu se radi o tri grupe dječaka od 2004. do 2010. Moram naglasiti da konstantno dobijamo poruke podrše i pohvala iz inostranstva od naših prijatelja koji u poređenju sa tim zemljama prepoznaju kvalitet našeg rada te su nam i pomogli i opremili nas za bolje treninge, gospoda Alem i Jasmin Genjac te Haris Sinanović i Mensur Šljivo -, rekao je za Visoko.co.ba prof. mr Tarik Agić.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.