NaslovnicaPitamo LokalnoPitamo lokaln...

Pitamo lokalno: Pratite li koliko političari ispunjavaju predizborna obećanja i vjerujete li u njih?

Prazna ili ne, predizborna obećanja jedna su od najefektivnijih metoda pridobijanja povjerenja glasača tokom predizborne kampanje. No, onako kako su važna kandidatima sve do završetka izbornog procesa i ostvarivanja određenog rezultata, jednako tako trebala bi biti važna i za glasače nakon što njihovi kandidati budu izabrani na određene funkcije.
Redakcija portala Visoko.co.ba ovog puta istražuje: Koliko su i da li su građani izgubili povjerenje u političare i njihova predizborna obećanja?

Gotovo da ne postoji punoljetni građanin Bosne i Hercegovine koji nije na neki način bio svjedokom predizbornih obećanja i na osnovu njih napravio odabir tokom izbornog procesa. No, koliko građani zaista prate ispunjenje predizbornih obećanja, koliko prate ispunjenje zavjeta koje su dobili tokom predizborne kampanje, te koliko su spremni na osnovu (ne)ispunjenosti predizbornih obećanja kazniti ili nagraditi one koji učestvuju u vlasti?

Upravo zato tražimo pomoć od vas, građana, naših čitatelja, kako bismo otkrili koliko je važno građanima da prate ispunjenje predizbornih obećanja, te koliko je važno reagirati na osnovu stope ispunjenosti, korigirati vlast tokom mandata, ali i kreirati mišljenje za naredni izborni proces?

Koliko vi pratite ispunjenost predizbornih obećanja, na koji način reagujete kada primijetite da je neko obećanje ispunjeno ili da nije ispunjeno, da li i kako možete na osnovu tog utjecati na one koji kreiraju politike zajednice u kojoj živite?

Na sva ta pitanja možete nam dati odgovore u upitniku koji se nalazi u nastavku, te nam pomoći u istraživanju kako bismo otkrili koliko su građani svjesni realizacije predizbornih obećanja, njihove važnosti i otkrili načine kako političare primorati da ispune date zavjete.

Hvala Vam unaprijed!


*Sadržaj nastao u okviru projekta Media for All

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.