NaslovnicaPitamo LokalnoPitamo lokaln...

Pitamo lokalno / Plate i penzije naspram poskupljenja namirnica: Koliko ste zadovoljni životnim standardom?

Svakodnevne potrebe prosječne porodice u Bosni i Hercegovini teško je zadovoljiti sa prosječnim primanjima, pokazuju brojni statistički parametri nadležnih institucija u našoj državi. Na rubu siromaštva ili duboko u siromaštvu, mnogi građani bore se kako bi obezbijedili osnovne uvjete za život, te životne namirnice neophodne za normalan život.

U posljednje vrijeme, prema prijavama građana, ali i nadležnih institucija, poskupljenje svega na tržištu je postala svakodnevna pojava. Od osnovnih životnih namirnica, preko goriva, do svih drugih proizvoda koje je moguće pronaći na policama u BiH – cijene svega skočile su od početka pandemije do danas.

Redakcija Visoko.co.ba istražuje koliko su građani zadovoljni visinom plaća i penzija. Da li su (i ako jesu koliko) u vrijeme koronavirusa primijetna poskupljenja osnovnih životnih namirnica? Da li plaće i penzije mogu obezbijediti život dostojan čovjeka? Koliko ste zadovoljni životnim standardom? A u toj potrazi nam možete pomoći upravo Vi!

Na sva ova pitanja možete nam dati odgovore u upitniku koji se nalazi u nastavku, te nam pomoći u istraživanju kako bismo otkrili kakvi su uslovi za život građana BiH.

Hvala Vam unaprijed!

*Sadržaj nastao u okviru projekta Media for All

Visoko.co.ba/Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.