Prijedlog za brzi dorucak ili večeru.
Sastojci:
1 kg tikvica
2 jajeta
1 čaša mlijeka
1 kašičica soli
7 kašika brašna
1 kašika prezli
1 kašika ulja
100 g rendanog kačkavalja
300 g fete ili kravljeg sira
Priprema:
Tikvice oljuštiti, oprati, isjeći na trake po dužini, posoliti i ostaviti 30 minuta da stoje. Ocijediti tikvice, valjati u brašno i polovinu staviti u nauljenu i prezlom posutu vatrostalnu posudu. Sir izdrobiti preko tikvica, staviti drugu polovinu tikvica valjanu u brašno. Umutiti jaja sa mlijekom i preliti preko tivkica. Posuti rendanim kačkavaljem i peći na 200 stepeni 30 minuta, odnosno dok ne porumene.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.