“Pisci za budućnost” gostuju u srijedu u Visokom

Dani s piscima predstavljaju književnu manifestaciju koju Balkansko književno društvo-Balkanski književni glasnik (BKD-BKG) tokom maja i juna 2015. organizuje u 17 gradova u BiH, kao dio projekta „Pisci za budućnost“.

Pored promocije konkursa za nedovršenu priču, koji je otvoren za mlade od 14-29 godina iz Bosne i Hercegovine i susjednih zemalja, u sklopu manifestacije, lokalne biblioteke u BiH posjetiće pisci iz regiona – učesnici projekta „Pisci za budućnost“.

Književna manifestacija regionalnog karaktera „Dani s piscima“, u saradnji sa lokalnim bibliotekama, realizuje se u Brodu, Rudom, Mrkonjić Gradu, Travniku, Tešnju, Čeliću, Srebreniku, Žepču, Visokom, Cazinu, Donjem Vakufu, Goraždu, Sokocu, Ugljeviku, Banjoj Luci (NUB RS), Istočnom Sarajevu i Prijedoru.

Projekat “Pisci za budućnost” realizuje se u sklopu projekta „Dijalog za budućnost“ koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Projekat „Dijalog za budućnost” se finansira sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira / Fonda za izgradnju mira (PBF).

U Visokom će se književna manifestacija “Dani s piscima” održati u SRIJEDU, 08.07.2015. u 18:00h u novim prostorijama JU Gradska biblioteka (Multimedijalni centar “Prijeko”, I sprat).

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.