ZanimljivostiReceptiPiletina u umaku

Piletina u umaku

Sastojci

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 500 ml pavlake za kuhanje
  • 1 kašiku senfa
  • 1 kocka za supu i
  • 1 dl vode ili temeljca od supe
  • malo suvog biljnog začina
  • malo bibera
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • malo ulja

Priprema

Piletinu isjeći na šnite, začiniti i pobiberiti, zatim na malo ulja ispeći piletinu da malo porumeni sa svake strane. Kada se proprži piletina sa svake strane izvaditi je na tanjir.

Na ulju od pečenja piletine staviti kocku za supu i 1 dl vode ili ako nemate kocke za dadajte 1 dl temeljca od supe. Zatim dodajte pavlaku za kuhanje, 1 kašiku senfa i sve promješajte da se senf sjedini sa vrhnjem, a zatim dodajte 1 kašičicu suhog peršuna ili malo svježeg.

Promiješati i vratiti piletinu u umak. I kuhati u umaku još 5 minuta i gotovo.

Poslužite uz prilog po želji.

 

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE