Nedjeljni ručak za mnoge je važan, a nekima je još važnija hrskava korica na piletu. Stoga vam predlažemo jednostavan način pripreme pileta, koje se najčešće i nađe na nedjeljnom meniju.
Sve što vam treba su:
1 cijelo pile
1 šaka soli
Pile operite i posušite krpom.
U tepsiju za pečenje (bez masnoće) stavite 1 punu šaku soli na mjestu gdje će pile ležati grudima.
Pritisnite da dobro prilegne.
Uključite rernu na 180 stepeni C i zaboravite na pile jedan sat. Nakon sat vremena (ako je teže iznad kilograma, produžite vrijeme pečenja za desetak minuta) pile je pečeno.
Izvadite ga, prohladite, izrežite poslužite.
Prilog vam ostavljamo na izbor.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.