SportAtletikaPezer na pripremama u Beogradu, u srijedu planira popraviti lični rekord u...

Pezer na pripremama u Beogradu, u srijedu planira popraviti lični rekord u dvorani

Zenički bacač kugle Mesud Pezer (28 godina) nalazi se na pripremama u Beogradu, gdje će u srijedu nastupiti na Srbija openu u dvorani.

Zimske pripreme, napominje, tempirane su kako bi na vrhuncu forme bio početkom marta, kada se od 2. do 6. marta u turskom Istanbulu održava Evropsko dvoransko prvenstvo za 2023. godinu.

“Nažalost, Tursku je potresao težak zemljotres pa je logično otkazana i ovogodišnja Balkanijada u dvorani, koja se u subotu trebala održati upravo u Istanbulu. Žao mi je ljudi koji su izgubili živote, koji su ostali bez domova i koji su zadobili povrede i psihološke traume. Planirao sam nastupiti, jer bila je to prilika da se isprobam pred nastup u istoj dvorani na EP-u, ali sada ću morati malo modificirati plan priprema. U srijedu imam nastup ovdje u Beogradu, gdje sam ove zime i proveo najviše vremena, jer imam odlične uslove za rad, a uz to mi je i najjeftinije i blizu sam kuće. Sa mnom je i trener Mehmed Skender” – ističe Pezer.

U srijedu će, kaže, imati jako dobru konkurenciju na beogradskom mitingu, jer će nastupiti i evropski prvak sa prošlogodišnjeg EP-a na otvorenom u Minhenu Filip Mihaljević iz Hrvatske te evropski viceprvak Armin Sinančević iz Srbije.

Nastupit će i Italijan Leonardo Fabri, koji je bio sedmi na EP-u u Minhenu, kao i Srbijanac Asmir Kolašinac koji je na tom takmičenju zauzeo osmo mjesto.

“Bit će, sigurno, još bacača, ali i ova imena garantiraju da će biti dobro takmičenje. Moj je plan da već u srijedu popravim lični rekord u dvorani, koji sam postavio na Svjetskom prvenstvu u Birminghamu, kada sam osvojio peto mjesto” – najavljuje Pezer.

Što se tiče nastupa na EP-u, ističe, plan je da se bori za medalju, jer se osjeća dobro i potpuno je zdrav te spreman.

“Radio sam odlično ove zime i vjerujem da sam spreman za medalju. Naravno, zavisi kako će bacati konkurenti, ali pun sam samopouzdanja i vjerujem u uspjeh” – kaže Pezer.

Rezultati koje je ove zime postizao sugeriraju da polako diže formu te da bi u srijedu mogao oboriti lični dvoranski rekord, a, onda, početkom marta obradovati nas evropskom medaljom.

Naime, na prvom ovosezonskom nastupu, 22. januara u luksemburškom Kirchbergu, bio je treći s dužinom 20,20 metara; 28. januara u češkom Kladnom s 20,49 metara također je bio treći; 31. januara na mitingu u češkom gradu Nehvizdy s dužinom 20,62 metra bio je četvrti, dok je na posljednjem, ujedno i najjačem mitingu u poljskom Lodzu, gdje je nastupio na srebrenom miningu Svjetske dvoranske turneje, s dužinom 20,75 metara bio drugi.

Pezer će u srijedu u Beogradu nastupiti oko 17.30 sati, a na Srbija openu od bosanskohercegovačkih atletričara, dodaje, nastupit će i Edhem Vikalo, koji je nedavno na Mediteranskim igrama za mlađe seniore (do 23 godine) bio drugi te postavio novi seniorski državni rekord BiH na 60 metara, koji sada iznosi 6,73 sekunde. Vikalo će nastupiti upravo u trci na 60 metara.

Federalna.ba / Fena.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE