Lokalne TemeCrna HronikaPetorica optuženih negirala krivicu za zločine u Visokom

Petorica optuženih negirala krivicu za zločine u Visokom

Petorica optuženih izjasnili su se da nisu krivi po optužnici koja ih tereti za zločine počinjene na području Visokog 1992. godine.

Z.K, H.H, A.H, M.Č i S.S negirali su krivicu za zločine nad srpskim civilima počinjene od maja do kraja 1992. godine u zatočeničkom objektu – logoru koji se nalazio u kasarni “Ahmet Fetahagić”.

“Časni sude, izjašnjavam se da nisam kriv”, kazao je Z.K, a slično su naveli i ostali optuženi.

S njima je optužen i A.M, koji će se, kako je rekla sudija Minka Kreho, o krivici izjasniti 15. novembra.

Ranije je iz Tužilaštva saopšteno da ih optužnica tereti za mučenja, pljačkanja, fizičko i psihičko zlostavljanje civila s područja Visokog, među kojima su bili žene, djeca i osobe starije životne dobi.

Prema potužnici, oni su bili pripadnici Opštinskog štaba Teritorijalne odbrane Visoko, Oružanih snaga Armije BiH, Stanice javne bezbjednosti i Vojne policije.

S obzirom da su negirali krivicu, u narednom periodu će im početi suđenje.

Detektor.ba / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE