Pet učenika visočke Gimnazije prošlo na Federalno takmičenje iz matematike

Ostvareni sjajni rezultati na kantonalnom takmičenju u Tešnju

1083
Ilustracija Matematika

Na kantonalnom takmičenju iz matematike za učenike srednjih škola, koje je održano 28. 3. 2015. godine u Gimnaziji “Musa Ćazim Ćatić” u Tešnju, srednjoškolce iz Visokog predstavljali su učenici Gimnazije “Visoko” koji su na ovom takmičenju ostvarili veoma zapažene rezultate. Sedam učenika, koji su otputovali u Tešanj, pokušali su nadmudriti svoje kolege iz drugih gradova, te je pet Visočana uspjelo ostvariti zacrtani cilj, ostvarivši dovoljan broj bodova za osvajanje jednog od prvih pet mjesta koja su donosila plasman na Federalno takmičenje iz matematike.
U kategoriji učenika četvrtih razreda plasman na Federalno takmičenje ostvarili su Amar Burić, koji je zauzeo petu poziciju i Dženana Puščul, koja je osvojila sjajnu prvu poziciju.
U kategoriji učenika trećih razreda najbolje Visočanke su bile Anesa Rizvan, koja je osvojila četvrto mjesto i Kanita Lemeš, osvajačica prve pozicije u ovoj kategoriji.
Peta takmičarka iz Visokog, Ašida Čatić, takmičila se u kategoriji učenika drugih razreda i ona je svoj plasman na Federalno takmičenje ostvarila osvojivši četvrtu poziciju u svojoj kategoriji, te je tako krunisala uspjeh ovih perspektivnih matematičara iz Visokog.

Povodom daljih aktivnosti, nakon završenog takmičenja u Tešnju, razgovarali smo sa ovim mladim matematičarima, a za naš portal Ašida Čatić kazala nam je: – Nakon što smo završili takmičenje u Tešnju i obezbijedili plasman među najbolje matematičare u Federaciji BiH, naravno da smo zadovoljni i da nam je drago zbog toga. No, ipak, sada predstoji još teža prepreka za nas i mi se sada pripremamo za ovo, Federalno takmičenje, za koje, ugred rečeno, ne znamo još uvijek gdje i kada će biti održano, ali pretpostavljamo da će se održati krajem ovog mjeseca.

Redakcija Visoko.co.ba čestita ovim mladim matematičarima, uz želju da naprave još veće uspjehe i nastave predstavljati Visoko na ovako pozitivan način

Komentari

komentara