Pet godina rada SETUPa

Pet godina rada SETUPa

Setup – centar društvenih inicijativa je krenuo sa radom početkom 2012 godine i u proteklom periodu organizovao niz kulturno-edukativnih događaja: festivala, izložbi, promocija , prezentacije projekata…

Udruženje je osnovano od strane mladih i entuzijastičnih ljudi okupljenih oko ideje vjerovanja u mogućnost poticanja pozitivnih promjena unutar zatečenih društvenih okvira. Stvaranje kreativne atmosfere i zastupanja društveno odgovornog rada u lokalnom i regionalnom okruženju su naše osnovne smjernice.

Povodom obilježavanja pet godina rada pozivamo Vas na koncert sarajevskog benda She's Breeza u Galeriji Likum 76, u petak 22.12.2017. sa početkom od 21.00h.

 

U nastavku teksta izdvojili smo neke od najznačajnih aktivnosti:

StoLIca

Projekat redizajna otvorenih javnih površina u Visokom, je prvi projekat udruženja iz Jula 2012.

Prvenstveni cilj projekta je  uz minimalna sredstva i intervencije  omogućiti transformacije i renamjene  pet javnih otvorenih površina. Prilikom izrade idejnih projekata zadržni i su svi korisni elementi na lokacijama, te dopunom ili renamjenom  kreirane nove urbane cjeline.   Za ovaj projekat čanovi udruženja Setup dobili su specijalne nagradu žirija na šestoaprilskoj izložbi Collegium artisticum 2013 godine.

MMS festival umjetnosti i kreacije

je multidisciplinarni  godišnji festival umjetnosti i kreacije. MMS Festival nastoji da podstakne razmjenu ideja, afirmaciju kulture, kao i stvaranje mreže kreativnih invidua i grupa na lokalnom i regionalnom nivou. MMS je partnerski festival više visočkih udruženja (Setup,Damar…) i jedan od najznačajnih projekat na kojem radimo. Održan je pet puta u Visokom.

High Hope – promotivni video grada Visokog

Promotivni video HIGH HOPE je partnerski projekat udruženja SETUP i studia VI – NET. Na specifičan i drugačiji način prikazuje  najznačajnije kulturno-historijske znamenitosti Visokog kao i prirodne ljepote. Video u trajanju od 6 min predstavlja jedan dan u Visokom prikazan na dinmičan način gdje su uključene  najznačajnije lokacije , prirodne ljepote i mladi talentovani sugrađani.

 

Izložbe, predavanja, promocije

Izložba  fotografija „Portreti“Tabak Almin (2012), radionica za djecu šareno čoše (2012), otvoreno kino(2012), radionica fragmenti Prijeko(2013), izložbe Collegium artisticum AABH (2014,2015,0216), ,promocija knjige Selman Selimagić i Bauhaus(2014) , okrugli stol o Bijeloj džamiji (2015), predavanje Kulturni kontinuitet Zlatka Ugljena i Bijele džmije profesora Ibrahima Krzovića…

 

 

 

 

Projekti

Izradom  idejnih projekata nastojimo aktivno utjecati na zajednicu i prgramski dopuniti i osmisliti prostorne cjeline. Neki od najznačajnih projekata su   : Street workout, Krug  urbanističko -arhitektonski projekat užeg centra grada Visokog, Projekat rekonstrukcije Galerije Likum 76,  Idejni projekat rekonstrukcije raskrsnice, Muzej srednjovjekovne Bosne Mili

 

Street workout sportski teren

 

 

 

 

 

Krug  urbanističko-arhitektonski projekat užeg centra grada Visokog

Idejni projekat rekonstrukcije raskrsnice

Projekat rekonstrukcije Galerije Likum 76

 

Muzej srednjovjekovne Bosne Mili

Setup tim