Sastojci:
- 150 g grčki jogurt
- 1 kom jaje
- na vrh noža Cimeta u prahu
- na vrh noža đumbir u prahu
- 1 žlica Meda od bagrema
- 1 žličica Vanilin šećer
- 2 kom svježa zrela smokva
Za preljev:
- 2 žlice Meda od bagrema
Priprema:
Odvojimo žumanjak od bjelanjka.
Žumanjak, grčki jogurt, med i začine pomješamo metlicom za palačinke.
Bjelanjke izmiksamo u čvrsti snijeg i lagano umješamo u mješavinu žumanjka i jogurta.
Vatrostalne lončiće napunimo s dobivenom smjesom.
Napunjene lončiće stavimo u pekač , u koji nalijemo vode koja bi trebala dosezati do visine polovine lončića.
Pekač s lončićima stavimo u prethodno zagrijanu pečnicu na 150 stupnjeva i pečemo oko 20 minuta, dok mase ne naraste i dobije lijepu zlatno žutu boju.
U svaki lončić stavimo po smokvu koju smo prethodno oprali i narezali na četvrtine, prelijemo žlicom meda i serviramo toplo.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.