NaslovnicaZDKPD 'Budoželj'...

PD ‘Budoželj’ Breza – ‘Dani planinara FBiH’ okupili ljubitelje prirode iz raznih dijelova BiH

Planinarsko društvo ‘Budoželj’ Breza okupilo je za vikend planinare iz raznih dijelova Bosne i Hercegovine na druženju upriličenom u okviru obilježavanja 130 godina organizovanog planinarstva u Bosni i Hercegovini i 70 godina tog društva.

Prema riječima Planinarskog vodiča Planinarskog saveza Federacije BiH Mirze Rizve, na manifestaciji ‘Dani planinara FBiH’ sudjelovali su članovi iz oko 40 društava širom Bosne i Hercegovine, program je otvoren svečanom akademijom u Brezi, a nastavljen dan kasnije pohodom iz podnožja prema vrhu Budoželjske planine i dalje prema Planinarskom domu ‘Budoželj’ gdje je nastavljen program obilježavanja značajnih datuma. Sudionicima su uručene zahvalnice, a upriličeni su i drugi prigodni sadržaji.

Planinarskog društvo ‘Budoželj’ broji oko 70 članova, od kojih je oko 50 aktivnih.

Rizvo kaže da je generalno evidentan porast broja ljudi koji borave u prirodi, posebno u periodu od početka pandemije COVID-19, ali i upozorava na važnost poštivanja pravila ponašanja u prirodi i zaštite prirode.

Fena / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.