NaslovnicaZDKPax Kinderhul...

Pax Kinderhulp iz Holandije obradovao učenike OŠ „Aleksa Šantić“ Perin Han

 Nevladina organizacije Pax Kinderhulp iz Holandije već dugi niz godina organizuje odlazak djece iz bh. gradova u Holandiju za vrijeme novogodišnjih praznika.
Tako su prethodne dvije godine i djeca iz Zenice boravila u holandskim gradovima. Međutim, zbog cjelokupne situacije u svijetu, ove godine to nije bilo moguće, tako da je ova organizacija odlučila poslati “zagrljaje iz daljine” u vidu prehrambenih paketa za najugroženije porodice. 

Projektom  “Zagrljaj iz daljine” koju sprovodi ova organizacija u gradu Zenica, podijeljeni su prehrambeno-sanitarni paketi u prostorijama Osnovne škole „Aleksa Šantić“ u naselju Perin Han u Zenici. Zbog dugogodišnje saradnje sa spomenutom školom, organizacija Pax Kinderhulp na čelu sa koordinatorom za Bosnu I Hercegovinu gospodinom Alfonsom Hurenkampom  kao i posrednicima ovog projekta u Zenici,  Lamijom Skender, Vedadom  Pašanbegović I UG “Educadia” iz Zenice, odlučili su da uz pomoć direktora OŠ “Aleksa Šantić” Pepić Džemaila  kao i njihovog osoblja, izaberu 29 učenika koji su socijalno najugroženiji.
Novac koji je prikupljen u ovom projektu donirale su porodice u Holandiji koje su na ovaj način htjeli uljepšati djeci BiH novogodišnji praznik.
Uz pomoć kompanije Srda-commerce iz Zenice, obezbjeđeno je 29 prehrambenih paketa u vrijednosti od 50 eura za učenike škole. 

Podjela je protekla u najboljem redu, uz poštivanje epidemioloških mjera kriznog štaba FBiH. 

visoko.ba/zenicablog.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.