Paroh visočki protojerej Miljan Rađenović danas kod gradonačelnika Ganića

GRADONAČELNIK GANIĆ I PROTOJEREJ RAĐENOVIĆ RAZGOVARALI O REALIZACIJI INFRASTRUKTURNIH  PROJEKATA TE MIRU I SAŽIVOTU U VISOKOM  

Paroh visočki protojerej Miljan Rađenović i paroh blažujski jerej Darko Danilović sastali su se danas sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem. 

S obzirom da uspješna saradnja gradonačelnika Ganića i protojereja Rađenovića traje već duži vremenski period, razgovarali su o nastavku održavanja dobrih odnosa. 

Gradonačelnik se obavezao da će inicirati saradnju sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica i ministrom Edinom Ramićem, te je razgovarano o projektima za koje su gosti istakli da su im od značaja, a to su pomaganje infrastrukturnih projekata, popravljanje rasvjete, postavljanje kamere prema  Crkvi sv. Prokopija i čišćenje pravoslavnog groblja. 
Dotakli su se i teme vezano za nedavni događaj pokušaja iskorištavanja fizičkog napada na jedno lice u smislu vjerskih konotacija te su se svi složili da događaj nema nikakvih elemenata nacionalnog motiva.

“Od velike je važnosti održavanje međusobnog uvažavanja svih vjerskih i nacionalnih zajednica koje vijekovima, u slozi i međusobnom poštovanju i uvažavanju, obitavaju na našim prostorima”, rekao je gradonačelnik Ganić.