NaslovnicaLokalne TemePark "Ravne 2...

Park “Ravne 2” u martu dobija “Teslin trg”

Briljantni um Nikole Tesle (1859 – 1943) ostavio je neizbrisiv trag u našoj civilizaciji. Uradio je više tokom jednog životnog vijeka nego što bi mnogi drugi uradili za stotinu života. Vlasnik je 300 patenata među kojima su oni koji pokreću našu današnju ekonomiju: bežična tehnologija, naizmjenična struja, električni motori, radio aparati, X zrake, radari, laserska tehnologija… Svojim idejama je bio 150 godina ispred svoga vremena.

Nikola Tesla je imao plemeniti cilj da planeti daruje čistu, neograničenu i besplatnu energiju. Njemu u čast, Fondacija “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” je odlučila da posveti jedan kutak u Arheološko-turističko-sportskom parku “Ravne 2” u Visokom.

U subotu, 18. marta 2022. u 12:00 sati biće upriličeno svečano otvaranje biste ovog sjajnog fizičara i inžinjera, u prirodnoj veličini, u blizini Multimedijalne dvorane. Čitav prostor bit će nazvan “Teslin trg” (Tesla’s Square). Ovim putem pozivamo zainteresovane za prisustvo ovom svečanom činu.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.