Park „Ravne 2“: Sjajan nastup bh.pijaniste Bartolomeja Stankovića

Park „Ravne 2“ ugostio vrhunskog muzičara

Sjajan nastup bh.pijaniste Bartolomeja Stankovića

Proslavljeni bh.pijanista Bartolomej Stanković u nedjelju 13.septembra je nastupio u Arheološko-turističkom parku „Ravne 2“ u Visokom,  te pobrao simpatije brojne publike koja je uživala u koncertu na kojem je Stanković predstavio djela najboljih bh.autora. Bila je ovo prilika da svi prisutni uživaju u Stankovićeva dva posljednja albuma „Balkan Madness“ i „Voyage“, a i sam početak koncerta od 16:33 sati imao je simboliku, koju nam je pojasnio sam Bartolomej.

– Simbolika brojeva govori mnogo, broj 33 je broj kompozitora čija će djela biti objavljena na moja tri albuma, „Balkan Madness“ i „Voyage“ koji su već izašli, te na trećem „Fragments“ koji treba da izađe, na tri albuma se nalaze 33 djela bh.kompozitora i to je ta simbolika. Prisutna publika je imala priliku da uživa u izboru djela sa sva tri albuma, bilo je tu za svakoga ponešto, a po reakcijama sam mogao primijetiti da smo svi zajedno uživali. – kazao nam je Stanković.

Nakon nastupa u Visokom, Stankovića već ove sedmice očekuje i nastup u Rijeci, na 3. Festivalu klasične muzike. Pored sjajnog nastupa u čarobnom ambijentu parka „Ravne 2“, Stanković je s oduševljen govorio i o projektu Fondacije, kao i nevjerovatnim sadržajima koje Visoko i naša zemlja imaju.

– Svjesni smo da je ovo jedan od najljepših parkova u cijeloj Europi i svi Visočani, ali i Bosanci i Hercegovci trebaju da budu ponosni na ono što je Fondacija na čelu sa dr. Osmanagićem napravila i pružila cijelom svijetu priliku da ljudi dođu ovdje, da se odmore, uživaju u prirodi, meditiraju, ali i slušaju koncerte, u ovom slučaju klasične muzike, koja je napisana u 20. i 21.stoljeću. Visoko i BiH imaju mjesto i za kulturno uzdizanje, a ovo mjesto možemo porediti sa mnogim mjestima u svijetu. Berlinska filharmonija svoju sezonu završava u sličnom parku u blizini Berlina, Bečka filharmonija često nastupa vani, ispred predivnog parka Šenburn i mi u Visokom imamo zaista sjajnu priliku da učestvujemo u izgradnji kapaciteta ovog predivnog parka i ovih predivnih lokacija. – zaključio je Stanković.

FOTO:

Publika uživala u djelima bh.kompozitora (Publika)

Bartolomej Stanković predstavio djela sa svojih novih albuma (Stankovic)