SportParižanima stigle poruke "upozorenja" pred Olimpijadu

Parižanima stigle poruke “upozorenja” pred Olimpijadu

Francuska vlada najavila je Parižanima aplikaciju s QR kodom, koji će se koristiti na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, sa sistemom upozorenja.

U saopćenju pariske policijske uprave na društvenoj mreži X objavljeno je da je poruka “upozorenje” poslana na telefone ljudi u području gdje će se održati ceremonija otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, koje će biti održane od 18. do 26. jula.

U poruci su građani zamoljeni da preuzmu aplikaciju s QR kodom koji je obavezan za ulazak u prostor u kojem će se održati ceremonija otvorenja Olimpijskih igara.

Sistem upozorenja gdje je najavljena primjena QR koda u Francuskoj, koristi se u situacijama koje zahtijevaju oprez, kao što su teroristički napadi i vremenske nepogode.

Na ceremoniju otvorenja Olimpijskih igara u Parizu moguće je pristupiti samo skeniranjem QR koda.

Oni koji žele ući u regiju moći će se registrirati na platformi koju je otvorilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Federalna.ba / AA / Visoko.co.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE