ZanimljivostiReceptiParadajz čorba

Paradajz čorba

Ako nemate ideju šta da pripremite za ručak, mi vam donosimo jednu ideju.

SASTOJCI:

1 kg paradajza
crveni luk
3 čena bijelog luka
500 ml vode
povrtna kocka za supu
130 g mocarele
maslinovo ulje
so, biber
ruzmarin
0,5 l vode
PRIPREMA:

Opran i na kriške isječen paradajz poredajte na pek-papir, pospite ga isjeckanim crvenim i bijelim lukom, ruzmarinom i pospite uljem. Posolite, pobiberite i pecite otprilike pola sata na 200 stepeni.

Za to vrijeme prokuvajte kocku u vodi, pa u povrtnu supu ubacite pečen paradajz. Kuvajte 20 minuta, povremeno miješajući. Nakon toga sve usitnite štapnim mikserom i dodajte komadiće mocarele.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE