Uvijek dobro dođe malo eksperimenta, a ovo je naš prijedlog za ručak ili večeru.
Sastojci:
15-20 suvih paprika
1 krompir
2 kašike ulja
3 glavice crnog luka
2 lovorava lista
1/2 kašičice bibera
2 poriluka
2 mrkve
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica soli
150 g obarene riže
200 g mljevenih oraha
1 kašičica aleve paprike
voda
Priprema:
U tavu sipajte ulje i stavite da se zagrije. Potom dodajte isjeckan crni luk i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte lovorov list, biber i nastavite sa dinstanjem. Zatim dodajte isjeckan poriluk i narendanu mrkvu. Dodajte suvi biljni začin. Kada se to dovoljno izdinstalo, dodajte rižu i mljevene orahe. Na kraju dodajte alevu papriku. Krompir isijecite na kolutove. Paprike punite filom i zatvarajte kolutovima krompira. Napunjene paprike redajte u duboku šerpu. Začinite ih suvim biljnim začinom, nalijte vodom i kuvajte na tihoj vatri dva sata. Kada su paprike kuvane, zapecite ih u rerni na 200ºC petnaestak minuta.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.