PreporukaPapa Franjo i kardinali: Cijela Crkva mora raditi na postizanju mira

Papa Franjo i kardinali: Cijela Crkva mora raditi na postizanju mira

Razgovori između pape Franje i kardinala koji su se sastali u Vatikanu u ponedjeljak i utorak bili su fokusirani na potrebu da Crkva u cjelini radi na postizanju mira, navodi se u saopćenju vatikanskog ureda za medije u srijedu, prenosi ANSA.

Razgovori su bili usredsređeni na situacije rata i sukoba u mnogim dijelovima svijeta i potrebu za ujedinjenim radom na izgradnji mira od strane cijele Crkve, navodi se u saopćenju.

Vijeće kardinala, koje je osnovao papa Franjo 2013. godine kako bi mu pomoglo u upravljanju Univerzalnom crkvom i reformi Rimske kurije, također je raspravljalo o društveno-političkoj i crkvenoj situaciji u različitim kardinalskim regijama i pripremama za sinodsku skupštinu biskupa u oktobru ove godine.

Sljedeći sastanak je zakazan za juni 2023.

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE