NaslovnicaPreporukaPoziv na eduk...

Poziv na edukaciju „Jačanje sistema inkluzivnog obrazovanja“

02.04. je poznat kao Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Tim povodom, Fondacija Muharem Berbić će u prostorijama Razvojnog centra prirediti Dan otvorenih vrata 01. i 02.04. Te dane svoj rad ćemo posvetiti djeci s teškoćama s ciljem njihovog prihvatanja.
Krajnji smisao inkluzije jeste dobrobit za cijelo društvo, za odgojno- obrazovni sistem i svu djecu. Ona teži izgradnji tolerancije i stvarnog uvažavanja individualnih razlika, poštovanja svakog pojedinca i kreiranju što bolje međusobne interakcije i međuljudskih odnosa. Svjesni potrebe i važnosti inkluzije u odgojno- obrazovnim ustanovama, s ponosom vam predstavljamo edukaciju na temu
„Jačanje sistema inkluzivnog obrazovanja“ koja ima za cilj usavršavanje kako stručnih, tako i ličnih kompetencija nastavnika i odgajatelja, ali i njihovog rada sa djecom s teškoćama.
Edukacija će se održati u petak, 01.04. sa početkom u 13:00h, u prostorijama Razvojnog centra u Visokom.
Voditelj radionice je mr.sci. Selmir Hadžić, predsjednik Udruženja defektologa, edukatora-rehabilitatora ”STOL” Sarajevo.
Smatramo da je inkluzija neiscrpna tema koja nam svakodnevno pruža mnoštvo prilika za učenje o razlikama i socijalnim vještinama u direktnom radu s djecom s teškoćama. Kako bismo imali što kvalitetniji rad sa takvom djecom, potrebno je da krenemo prvenstveno od vlastitog rada i usavršavanja, a rezultati rada će se uočiti kroz saznanja da dijete uči nove spoznaje, te da ima jednake prilike i mogućnosti za rast i razvoj u skladu sa svojim mogućnostima.
Svoje prijave za učešće na edukaciju možete slati od danas, 10.03. do 27.03. na:
e-mail adresu: nejra.ohran@fmb.foundation ili kontakt telefon: 062/159-049
Prijava treba da sadrži vaše osnovne informacije:
– ime i prezime,
– pozicija na kojoj radite,
– ustanova u kojoj radite,
– kontakt telefon.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.