Ovom mobitelu veličine kreditne kartice baterija traje 20 dana

431

Autori The Light Phonea dosad su na Kickstarteru skupili 70.000 od ciljanih 200.000 dolara.
Iako današnji smartphonei imaju riječ phone u imenu, telefoniranje je zapravo samo mali dio njihovih sposobnosti. Koristimo ih za mnoge druge stvari, od surfanja po internetu do gledanja filmova i igranja igrica, što uveliko opterećuje bateriju pa nam se može dogoditi da ostane bez energije za običan telefonski poziv.

Zbog toga i niže cijene i dalje se dobro prodaju obični staromodni mobiteli koji osim telefoniranja i slanja poruka nude malo opcija.Tu ideju radikalizira The Light Phone, čiji autori kažu da je konstruiran kako biste ga koristili što je manje moguće. Jednostavan, malen i debeo tek 4 mm, The Light Phone je, čini se, ponajviše namijenjen onima koji žele rezervu za svoj glavni mobilni uređaj. Opremljen je i aplikacijom koja omogućuje prosljeđivanje poziva upućenih na postojeći broj telefona. Baterija navodno traje i do 20 dana, što znači da gotovo uvijek možete računati na njega kada vam presuši baterija na smartphoneu.

Autori The Light Phonea sredstva prikupljaju putem crowdfunding-platforme Kickstarter, a dosad su skupili 70.000 od ciljanih 200.000 dolara. Cijena uređaja je 100 dolara, tako da će ga dobiti svi koji doniraju taj iznos. Očekuje se da će izaći u juni 2016. godine.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.