PreporukaOvogodišnja dodjela Oscara ostaje bez crvenog tepiha, organizatori se odlučili za drugu...

Ovogodišnja dodjela Oscara ostaje bez crvenog tepiha, organizatori se odlučili za drugu boju

Organizatori dodjele Oscara odlučili su ove godine crveni tepih zamijeniti s tepihom boje šampanjca.

Kako prenose strani mediji, u srijedu ispred Dolby Theatrea u Hollywoodu, radnici koji rade na pripremama ovogodišnje dodjele Oscara razmotali su tepih boje šampanjca, dok je domaćin 95. dodjele Oscara Jimmy Kimmel razgovarao s novinarima.

“Mislim da odluka da umjesto crvenog tepiha stavimo tepih od šampanjca pokazuje koliko smo uvjereni da neće biti prolivene krvi”, našalio se Kimmel.

Odluku o promjeni boje donijeli su kreativni konzultanti Lisa Love, dugogodišnja suradnica Voguea, i Raul Avila, kreativni direktor glamurozne Met Gale u New Yorku.

Ove će godine tepih biti djelimično prekriven kako bi zaštitio zvijezde i kamere od vremenskih nepogoda, ali i kako bi dolaske pretvorio u večernji događaj.

Crveni tepih Oscara datira iz 1961. godine, kada je održana 33. dodjela Oscara u Santa Monici Civic Auditoriumu. Šira javnost neće vidjeti crveni tepih u punom sjaju na televiziji sve do 1966. godine, kada je dodjela Oscara prvi put emitirana u boji. Podsjećamo, ovogodišnja dodjela Oscara počinje u ponedjeljak u dva sata ujutro prema evropskom vremenu (odnosno u 20 sati prema lokalnom vremenu u Los Angelesu).

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE