“Ovo malo rupa”

2730

Ademir Kenović je 1986.godine režirao filmsku priču o sazrijevanju dječaka u zabačenom selu poslijeratne Bosne. Obični događaji, u tom filmu, i smiješni i tužni, prepuni su nostalgije za nečim toliko bliskim, a toliko nedostižnim. “Ovo malo duše” je sniman najvećim dijelom na lokaciji Prhinja, mjesta između Visokog i Breze, koje je zvanično teritorij i nadležnost Općine Breza.

Novinar Visoko.co.ba Neven Krajišnik zabilježio je katastrofalno stanje puta kroz selo Prhinje čiji stanovnici su izgubili nadu da će put ikada biti popravljen, bez obzira što je i danas na ovoj relaciji saobraćaj izuzetno frekventan.

 

 

 

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.