Kvasac
Kvasac ima ograničen rok trajanja koji varira ovisno o obliku. Zatvoreni suhi kvasac može se čuvati do dvije godine, ali nakon otvaranja njegova kvaliteta opada pa ga treba iskoristiti u roku od četiri mjeseca. Iako im je vijek trajanja veoma dug, ipak nakon otvaranja trebate ih što prije iskoristiti jer gube na kvaliteti.
Boje za hranu
Dok se boje gela ili paste mogu osušiti tokom vremena i izgubiti dio svoje snage, tekuće boje za hranu mogu trajati zauvijek. Iako je sigurna, boja za hranu kojoj je istekao rok trajanja možda neće dati tako živu boju kao svježe primijenjena boja za hranu.
Ocat
Može se koristiti u različite svrhe, uključujući čišćenje i kuhanje, i ima izvanredan rok trajanja. Iako se ocat tehnički nikada ne pokvari i siguran je za upotrebu u svakom trenutku, savjetuje se da ga koristite u roku od dvije godine od otvaranja za najbolju kvalitetu.
Maslinovo ulje
Maslinovo ulje ima rok trajanja. Može se sačuvati do dvije godine ako se ne otvori, a otvorenu bocu treba iskoristiti u roku od šest do dvanaest mjeseci.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.