Ona preporučuje eksperimentisanje s različitim vrstama jogurta kako biste pronašli onaj koji vam najviše odgovara.
“Isprobajte nekoliko različitih jogurta od vanilije, svaki će imati drugačiji okus. Ja preferiram jogurte guste teksture poput grčkog jogurta, a za dodatni okus predlažem punomasne jogurte, iako nisu idealni za ishranu baziranu na niskom udjelu masnoća”, kazala je.
Bobičasto voće poput borovnica ima prednost za probavu. Ovo voće bogato je vlaknima, antioksidansima, a borovnice imaju pozitivno djelovanje na crijevnu barijeru i upale.
Sauceda preporučuje biranje jogurta bez dodanih šećera ili s manje od 10 grama po porciji. Ona predlaže dodatak maslaca od kikirikija ili čokoladnih mrvica za slađu verziju.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.