NaslovnicaPreporukaOva optička i...

Ova optička iluzija otkriva koja je vaša najgora narcisoidna osobina

Razne iluzije i zagonetke vrlo su popularne na društvenim mrežama, posebno one koje nam na neki način otkrivaju nešto o našoj osobnosti.

Ova ilustracija, osim što otkriva da li vam je izraženija lijeva strana mozga koja je zadužena za logičko razmišljanje ili desna, koja u prvi plan ističe vašu kreativnu stranu, na osnovu pojma koji prvi ugledate može da se zaključi dosta o vašoj ličnosti.

Na ovoj ilustraciji krije se nekoliko pojmova, a kako psiholozi tvrde, u odnosu na to koji prvi vidite, može da se otkrije, i to veoma precizno, koja je vaša najgora narcisoidna osobina.

Ako ste prvo vidjeli:

Ženu

Vaša kompulsivna opsjednutost vlastitim izgledom je vaša najgora narcisoidna osobina, ako ste prvo primijetili ženu.

Iako duboko u sebi znate da ono što je na površini se rijetko odražava na unutrašnjost, ne možete a da ne procjenjujete sebe i druge po njihovom izgledu, a ovo je posebno izraženo kada se osjećate nesigurno.

Rijeku

Ako ste prvo vidjeli rijeku, vaša najgora narcisoidna osobina je da ne možete ignorirati kakvog su društvenog statusa ljudi koji vas okružuju i da se sa njima uspoređujete.

Koliko je neko uspješan ili popularan vam je važnije od toga kakav je on kao osoba.

Most

Vaša dominantna narcisoidna osobina je nedostatak zanimanja za druge. Ovo ne znači da ste bezdušni ili loš čovjek, ali upuštanje u tuđe probleme i razmišljanje o tome kakve su osobe koje vas okružuju vam vjerojatno ne dolaze prirodno.

Čamac

Ako ste prvo primijetili čamac, vaša najgora narcisoidna osobina je vaš grandiozni osjećaj vlastite važnosti.

Bez obzira na to koliko ste vješti i talentirani, neizbježno je da ćete se u jednom trenutku naći u situaciji koje zahtjevaju da se čuje, pa i posluša, mišljenje nekog ko je stručniji od vas.

Inače, narcisoidni poremećaj ličnosti se obično karakterizira pretjeranim osjećajem vlastite važnosti, opsesivnom potrebom da budete voljeni ili manipulativnim ponašanjem.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.