Otvorene Zimske paraolimpijske igre

Otvorene su i Zimske paraolimpijske igre u Pekingu, u gradu koji je prvi u povijesti ugostio ljetnje (2008.) i Zimske olimpijske i Paraolimpijske igre.

Na ZPOI u Pekingu nastupit će 564 parasportaša iz 46 zemalja, a boje bh. Paraolimpijskog tima branit će alpski skijaši Ilma Kazazić i Jovica Goreta.

Svečanost je održana na Nacionalnom stadionu u Pekingu, koji je poznat pod imenom “Ptičije gnijezdo”, a zastavu BiH na otvaranju igara zajedno su nosili Ilma i Jovica.

Bh. paraolimpijski tim pored natjecatelja još čine treneri Lejla Dedović i Nijaz Memić, doktor Mirsad Muftić, te šef misije Amel Kapo.

Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.