Otvoren 11. streljački turnir „Visoko 2019“

Sastavni dio svečanih manifestacija koje se organizuju povodom 29. augusta – Dana Grada Visokog bio je i današnji 11. streljački turnir „Visoko 2019“ u organizaciji Streljačkog kluba „Visoko“ na strelištu SK Visoko.

Ove godine navršava se jubilej Streljačkog kluba „Visoko“, 50 godina od kako je počela sa radom visočka streljana „Osijela“. Prije samog početka takmičenja uručene su zahvalnice svim sponzorima i donatorima koji su na bilo koji način pomogli razvoju streljačkog sporta u Visokom kao i izgradnji potrebnih objekata. Zahvalnicu je, u ime gradonačelnice Amre Babić, primila njena pomoćnica Edina Ferizović.

Turnir je organizovan u dvije discipline, prva disciplina je pištolj veliki kalibar, 25 metara koja je počela danas, u 10 sati i druga disciplina je zračna puška/pištolj, 10 metara, koja će se održati u sutra (01.09) sa početkom u 12:00 sati na strelištu SK „Visoko“.

Na turniru učestvuju brojni klubovi iz Bosne i Hercegovine, a tu su i gosti iz Slovenije i Crne Gore koji svake godine dođu da gledaju i uživaju u odličnim potezima takmičara.

Da se podsjetimo da je ovaj turnir uvršten u takmičarski kalendar Streljačkog Saveza Bosne i Hercegovine.

Press Grada Visoko