Otvoren 11. sajam privrede “Biznis 2015.” u Tešnju, zbog kojeg je odgođena i sjednica Vlade FBiH

950

Više od 80 privrednika, iz cijele BiH, izlaže danas svoje usluge i proizvode na 11. Sajmu privrede „Biznis 2015“ Tešanj.

Premijer FBiH Fadil Novalić rekao je novinarima da je sjednica Vlade FBiH odgođena zbog sajma u Tešnju, što dovoljno govori o kakvom događaju je riječ.

– Danas je ovo najvažniji događaj, gdje se okupljaju privrednici naše zemlje – rekao je Novalić.

Tešanj je jedna od najrazvijenijih općina u BiH. Općinski načelnik Suad Huskić rekao je da svaki 17. šleper robe koji se izvozi iz BiH ide upravo iz Tešnja.

– Samo u posljednje dvije godine broj zaposlenih u općini Tešanj porastao je za 16 posto, a za čak 49 posto više u odnosu na 1991. godinu koja se uzima kao vrhunac razvoja u BiH – kazao je Huskić.

Sajam privrede u Tešnju traje od 21. do 23. maja. Osim izložbeno-prodajnog dijela bit će organiziran i veliki broj okruglih stolova i panel diskusija.

Primarni cilj Sajma je razvijanje poslovnih aktivnosti i porast privrednih investicija u Bosni i Hercegovini, sa ciljem da preraste u jedan od najznačajnijih domaćih sajmova.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.