PreporukaOtkriveno zašto su Harry i Meghan sjedili u drugom redu u Westminsterskoj...

Otkriveno zašto su Harry i Meghan sjedili u drugom redu u Westminsterskoj opatiji

Tokom mise u Westminsterskoj opatiji princ Harry i Meghan Markle sjedili su u drugom redu, odmah iza kralja Charlesa III i Camille.

U istom redu, kao i princ Harry i Meghan, bili su princeze Beatrice i njenog supruga Edoarda Mapellija Mozzija. U istom redu s njima sjedili su Lady Louise Windsor i vikont James.

Budući da je princ William sjedio u prvom redu, a pored njega su bili princ George, princeza Charlotte, Kate Middleton, princeza Anne i njen suprug Tim Laurence te djeca princeze Anne Peter Phillips i Zara Tindall, počelo se raspravljati zbog čega je Harry s Meghan smješten u drugi red, a ne u prvi.

Kako su pisali britanski mediji, palača je objasnila da su Meghan i Harry sjedili u drugom redu zbog toga što su kraljičini unuci “slagani po približnoj starosnoj dobi” te se strogo pazilo da se porodice ne razdvajaju.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE