NaslovnicaLokalne TemeOtkazana dugo...

Otkazana dugo najavljivana Skupština OO SDA Visoko!

Kako saznaje redakcija Visoko.co.ba, iz izvora bliskih zastupnicima koji su večeras trebali birati novog predsjednika OO SDA Visoko na dugo najavljivanoj Skupštini općinskog odbora stranke, Skupština neće biti održana večeras.

Stvarni razlozi zbog čega se Skupština odgađa još uvijek nisu poznati, a također ni naši izvori nisu mogli da potvrde zašto se, nakon velike pompe i dugog najavljivanja, Skupština neće održati večeras.

Dalo bi se spekulisati o tome koji su razlozi, a svakako uz moguće razloge, kao glavni, treba pridodati 200 različitih prigovora koji su upućeni u Centralu Stranke demokratske akcije u Sarajevo. Ovi prigovori su se odnosili na razne propuste u organizaciji, od mobinga radnika u nekim visočkim firmama, preko naprasnog doštampavanja članskih kartica iz kojih se bukvalno “pušilo” prilikom dolaska na glasanje, pa do Statutarnih propusta.

Sumnju na sve oko održavanja ove Skupštine baca i podatak da se na posljednjem Izvršnog odboru stranke jasno ukazivalo na to kako su izbori po Mjesnim odborima prošli u najboljem redu i kako je cjelokupan posao odrađen profesionalno.

Međutim, očito je da baš stvari i nisu onakve kakvim se čine na prvi pogled da jesu. Bit će interesantno istražiti stvarne razloge odlaganja večerašnje Skupštine, a potrudit ćemo se da ih i saznamo.

Za sada sve što je zvanično sadržano je u sms poruci koju su dobili oni koji su trebali biti učesnici Skupštine, a u kojoj stoji:

“Poštovani, obavještavam Vas da je Izborna skupština OO SDA Visoko odgođena. O novom terminu bit ćete blagovremeno obavješteni.”

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.