SDP Visoko: Osuđujemo nastup gradonačelnika Mirze Ganića!

Na posljednoj sjednici Gradskog vijeća Visokog, u četvrtak, uslijed rasprave o stanju zdravstvenog sistema na području ZDK i Visokog, koje su itekako uobičajene za rad ovakvih organa, gradonačelnik Mirza Ganić uputio je direktnu prijetnju vijećniku SDP-a, Belminu Zukanu. U svom obraćanju, gradonačelnik Ganić poručuje da će se s našim vijećnikom direktno obračunati i da ga „targetira“.

SDP Visoko izražava punu podršku radu našeg vijećnika, koji zajedno sa Admirom Babićem, djeluje onako kako bi svaka politička opozicija trebala djelovati: prepoznaju nedostatke u radu vlasti, te nude konkretna alternativna rješenja. Ono što se, pak, vlasti u Visokom očito ne dopada jeste bilo kakva kritika upućena na njihov rad, obzirom da nisu više opozicija u Visokom, a na nivou kantona to nisu ni bili.

Ovakvim agresivnim nastupom i prijetnjama gradonačelnik Ganić nastoji smanjiti prostor za mišljenje drukčije od onog kakvo iznosi vlast u Visokom te neistomišljenike predstavlja kao problem za grad Visoko, čime neopisivo podsjeća na istu matricu kojom se svojevremeno služila prethodna vlast na čelu sa Amrom Babić.

U prilog „transparentnom i javnom radu“ na kakav se poziva gradonačelnik dovoljno govori činjenica da je protivno poslovniku vijećniku Belminu Zukanu više puta uskraćeno pravo na repliku i na ispravljanje krivog navoda. Očito za vlast u Visokom transparentan rad jest jednak stvaranju lažne slike da je svaki potez vlasti najbolji mogući, a što se postiže ograničavanjem rada i govora opozicionih vijećnika. Da li se trebamo zapitati hoće li nakon ove sjednice prenošenje sjednica Gradskog vijeća ponovno biti ukinuto kako javnost u Visokom ne bi svjedočila bahatosti i ove vlasti?

SDP Visoko nastavit će osuđivati svaki potez koji ide u prilog ostvarivanju jednoumlja i nedemokratskog okruženja u Visokom, te pozivamo na djelovanje i Etičku komisiju Gradskog vijeća.

SDP Visoko / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.