NaslovnicaLokalne TemeOsnovano Spor...

Osnovano Sportsko-rekreativno društvo slijepih i slabovidnih “Oko” Visoko

U petak je u Društvenom centru Visoko sa početkom u prisustvu delegata održan inicijativni sastanak koji je za cilj imao održavanje Osnivačke skupštine Sportsko-rekreativnog društva slijepih i slabovidnih “Oko” Visoko. Uz prisustvo devet delegata: Jusić Elmedin- Visoko, Hasan Mujić- Visoko, Dejan Hrgota- Kakanj, Mevlida Lemeš- Visoko, Filduz Hrustić- Zenica, Nedim Vražić- Zenica, Nihad Mehić- Zenica, Hajrudin Topalović- Visoko i Hamdo Alijagić- Visoko, uz tehničku pomoć saradnika Senada Goralije održana je Osnivačka skupština koja je radila sa radnim predsjedništvom na čelu koga je Jusić Elmedin predsjedavajući iste.

Odluka o osnivanju SRD SIS “Oko” Visoko usvojena je jednoglasno, a za predsjednika je izabran Jusić Elmedin (Visoko), dopredsjednika Filduz Hrustić (Zenica), dok je sekretar Hamdo Alijagić (Visoko).

Treba napomenuti da je pola inicijativnih sredstava za registraciju donirala firma Kovo commerce, da Društvo nema sjedište niti izvor finansiranja, ali se nada da će dobri ljudi, vlast i privrednici podržati rad ovog novoformiranog sportskog kolektiva. Razlog registracije Društva-kluba je sve teža mogućnost nastupa na takmičenjima pod okriljem Udruženja slijepih.

Visoko.co.ba/Neven K/Senad Goralija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.