ZDKSportOsnovan Sportski klub invalida sjedeće odbojke "Breza 304"

Osnovan Sportski klub invalida sjedeće odbojke “Breza 304”

Rješenjem Ministarstva za pravosuđe Zeničko-dobojskog kantona, u Brezi je 1. jula osnovan Sportski klub invalida sjedeće odbojke (SKISO) „Breza 304“, za čijeg je predsjednika izabran Hasan Blažević.

“Vrijednosti bavljenja sportom osoba s invaliditetom najbolje ilustruje činjenica da se najveći broj ovakvih osoba tokom trenažnog procesa i takmičarske sezone, uopće ne osjeća invalidom” – naveo je Blažević.

Munib Huskanović, trener u klubu, podsjetio je da je programom rada postavljen cilj koji bi, prije svega, trebao biti omasovljenje zbog poražavajućih podataka o postotku invalidnih osoba uključenih u sistemski proces bavljenja sportom u Bosni i Hercegovini. Svoj doprinos radu SKISO „Breza 304“ dat će i nekoliko mladih igrača.

“Gdje postoje primjeri učestvovanja mladih s invaliditetom u sportu rezultati su pozitivni “– dodao je Huskanović.

Pomoćni trener je Sabahudin Bulbulušić, a sekretar Tarik Smailbegović. Prvi zvanični nastup Brezani će upisati 5. septembra, na međunarodnom turniru u Donjem Vakufu u sklopu manifestacije „Dani općine Gornji Vakuf-Uskoplje“.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE