ZDKOsnovan sindikat JP RTV Zenica

Osnovan sindikat JP RTV Zenica

Sindikat radnika Javnog preduzeća Radio-televizija Zenica osnovan je sinoć u sali Muzeja grada Zenice. Podršku njegovom osnivanju pružili su članovi Saveza samostalnih sindikata BiH.

Skup su pozdravili prvi ljudi Saveza, Mirnes Isaković, predsjednik Kantonalnog odbora Sindikata Zeničko-dobojskog kantona, Dževad Hadžić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja ZDK i predsjednik Saveza sindikata Bosne i Hercegovine, Selvedin Šatorović.

Za predsjednika Sindikata RTV Zenica većinom glasova je izabran Benjamin Mostić, a potpredsjednica u predstojećem četverogodišnjem mandatu Belinda Doric.

Za predsjednika Skupstine Sindikata izabran je Mirsad Pripoljac.

Sinoć su izabrani i petočlani Upravni i tročani Nadzorni odbor Sindikata.

Sindikat RTV Zenica postao je tako najmlađi član Saveza samostalnih sindikata BIH, a, kako je istakao predsjednik Saveza samostalnih sindikata BiH, Selvedin Šatorović, vjerovatno i nukleus budućeg granskog sindikata medijskih radnika. Dodao je da osnivanjem sindikata, kolektiv RTV Zenica ne samo da jača svoju poziciju u zaštiti radničkih prava, nego i u borbi za profesionalno i nezavisno novinarstvo.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE