Osniva se ‘Institut bosanske kuhinje’, svaki kupac daje svoj doprinos

ZAŠTITA TRADICIONALNIH JELA

Potrošačima je data mogućnost da pomognu u realizaciji ove ideje kupovinom Tajna dodataka jelima za tradicionalna bosanska jela


Sredinom novembra kompanija Vispak je započela zajedničku akciju sa kompanijom Bingo i Udruženjem kuhara BiH, koja doprinosi očuvanju tradicije Bosne i Hercegovine i temelji se na jedinstvenoj Bosanskoj kuhinji. Akcija „Osnivanje instituta Bosanske kuhinje“ daje važan doprinos cjelokupnom društvu Bosne i Hercegovine kao mogućnost zaštite bosanskih tradicionalnih jela.


Potrošačima je data mogućnost da pomognu u realizaciji ove ideje kupovinom Tajna dodataka jelima za tradicionalna bosanska jela. Od svake kupovine bilo koje mješavine Tajna dodatka jelima za tradicionalna bosanska jela, kompanije Vispak izdvaja 0,10 KM za osnivanje Instituta koji će omogućiti dodatno njegovanje i očuvanje tradicije Bosne i Hercegovine i Bosanske kuhinje i koji bi se bavio istraživanjem i zaštitom bosanskih jela, te u konačnici brendiranjem Bosanske kuhinje. Prikupljeni iznos možete pratiti na web stranici www.bosanskakuhinja.ba.

bingo-bos-kuhinja-1


Tokom trajanja navedene aktivnosti Vispak realizuje evente „Tajna mog djetinjstva“ u Bingo objektima širom BiH. Eventi su završnica kampanje, koja je započela biranjem tradicionalnog bosanskog jela koje najviše podsjeća na djetinjstvo i nakon dva mjeseca glasanja pobijedio je Bosanski lonac, jelo koje se pravi u svakom bh. domaćinstvu i koje budi uspomene na staru naninu kuhinju. Na eventima se kuha Bosanski lonac za sve posjetitelje i pripremljeno je mnoštvo zabavnih aktivnosti u tradicionalnom bosanskohercegovačkom štihu.

bingo-bos-kuhinja-2


U subotu, 30. novembra, u hipermerketu Bingo Vogošća priređen je event i konferencija za medije, na kome je predstavljena ova akcija. Na eventu su prisustvovali predstavnici kompanija Vispak d.d., Bingo i Udruženje kuhara Bosne i Hercegovine, glavni pokretači ove kampanje.