OŠ ”Safvet-beg Bašagić”: ”Dabar-informatičar u Bosni i Hercegovini”

Danas, 24.02.2018. godine, u organizaciji Fondacije”Talentium”-zajedno za promociju nauke, tehnologije i matematike na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS), na Ilidži, održano je takmičenje ”Dabar-informatičar u Bosni i Hercegovini”.

Učenici su bili učenici osnovnih i srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Prvi krug takmičenja održan je u školama, on-line, u decembru 2017. godine. Učenici koji su u I krugu osvojili potreban broj bodova su se danas takmičili u II krugu.

Ukupan broj učesnika u II krugu je bio 1 500. Najmlađi učenici takmičenja ”Dabar-informatičar” bili su učenici iz Osnovne škole ”Safvet-beg Bašagić” iz IV2Hana Imamović i Benjamin Šabanija.

Oni su u pratnji svoje učiteljice, Azre Kadić, i profesorice Anise Lukhodžić prisustvovali danas takmičenju u II krugu na IUS-u. Uspjeli su da se plasiraju u III krug na takmičenju ”Dabar-informatičar”. Naredno takmičenje će se održati u martu 2018. godine na IUS-u.

Našim najmlađim informatičkim nadama iz Visokog želimo mnogo sreće u III krugu na takmičenju ”Dabar-informatičar”!

Hana Imamović i Benjanim Šabanija sa prof. dr. Harisom Gavranovićem – kreatorom zadataka takmičenja ”Dabar-infromatičar”.

Najmalađi učesnici takmičenja ”Dabar-inforamtičar” – učenici IV razreda – Hana i Benjamin.

Hana Imamović na takmičenju – Internacionalni univerzitet u Sarajevu.

Banjamin Šabanija – takmičenje ”Dabar-informatičar”.