NaslovnicaBiHOrganizatori ...

Organizatori se nadaju obaranju rekorda posjećenosti

Nakon što je prošlogodišnji doček Nove godine na Trgu slobode u Tuzli oborio rekord u posjeti i ispunio sva očekivanja, Organizacioni odbor se i ove godine nada istom. Svi hotelski kapaciteti u gradu soli su skoro u potpunosti popunjeni, a bogat kulturno-zabavni program garantuje dobar provod.

 

Tuzla je na današnji dan i veče proše godine osim domaćeg stanovništva privukla i veliki broj turista iz Hrvatske, Slovačke i Slovenije, a tokom proslave Nove godine nije zabilježen niti jedan incident. Tako je već danas u 12:00 sati na Trgu slobode upriličena proslava Dječije nove godine.

“Koja uvijek bude dobro posjećena. A što se tiče dočeka Nove godine, imaćemo Van Gogh-a, Al'Dina i Divan”, rekao je Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle.

“Intencija Gradske uprave, gradonačelnika Jasmina Imamovića a i Turističke zajednice Grada Tuzla je danapravimo Tuzlu kao centar, kao zimski centar, ali i regionalni centar za naš kanton ali i za regiju, da ljudi ovdje dolaze”, kaže Edin Jahić, direktor TZ Grada Tuzla.

Dobro zdravlje, mnogo ljubavi i bolji život za sve, želje su Tuzlaka svim ljudima širom svijeta, koji će Novu godinu dočekati na najvećem Trgu u Bosni i Hercegovini.

Dolaskom novogodišnjih praznika povećana je i upotreba pirotehničkih sredstava na otvorenom, što je podsjećamo, osim što može izazvati povrede i opekotine i novčano kažnjivo.

 

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.