NaslovnicaAutoOptužnice pro...

Optužnice protiv šefova Volkswagena

Njemačko tužilaštvo podiglo je krivične tužbe zbog manipulacije berzanskim akcijama protiv direktora Volkswagen Herberta Disa, bivšeg direktora Martina Vinterkorna i predsjednika Hansa Ditera Peča.

Optužnice su podignute u vezi sa skandalom varanja na testovima emisija motornih gasova.

Oni su optuženi da namjerno nisu na vrijeme obavijestili investitore o finansijskim posljedicama skandala, saopštilo je tužilaštvo u Braunšvajgu.

Volkswagen je platio milijarde dolara odštete i kazni nakon što je 2015. godine priznao da je u milione svojih automobila sa dizelskim motorima širom svijeta ugradio nelegalan softver koji prikriva stvarne emisije gasova.

 

Visoko.co.ba/nezavisne.com

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.