NaslovnicaBiHOpozicija iz ...

Opozicija iz RS-a najavila dolazak na sjednicu – ali ne zbog budžeta BiH

Fiskalno vijeće Bosne i Hercegovine konačno je, i to jednoglasno, usvojilo Globalni okvir fiskalne bilanse i politika za naredne dvije godine. Time su stvoreni i preduslovi da se kreira i predloži budžet državnih institucija za ovu godinu.

Tim dokumentom planiran je budžet od milijardu, 73 miliona i 600 hiljada maraka. Inače, Prijedlog budžeta će se, između ostalog, sutra naći na sjednici Zastupničkog doma Bosne i Hercegovine.

I to nije sve. Čeka ih mnogo zakona, a nakon dugo vremena moguće je i da će sala biti puna. Opozicija iz Republike Srpske najavila je dolazak, ali iz drugih razloga – da ne dopuste osudu Rusije i isključenje Ruske Federacije iz međunarodnih institucija.

Visoko.co.ba/federalna.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.