Općinu Visoko posjetila delegacija Kraljevine Bahreina

Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić danas je upriličila prijem za delegaciju iz Kraljevine Bahreina, a tema sastanka je bila promocija i institucionalna podrška saradnji Bosne i Hercegovine i Kraljevine Bahreina.

Sastanku sa načelnicom Babić i njenim saradnicima su prisustvovali H.E. Mr. Jawad Al Havaj – predsjednik i Mr. Reyadh Yusuf – prvi zamjenik predsjednika asocijacije „Bahrain – Bosnia and Herzegovina Society“ (BBHS), koja na institucionalnom nivou podržava saradnju Kraljevine Bahreina sa Bosnom i Hercegovinom.

Dio delegacije su bili i predstavnici Centra za lokalni ekonomski razvoj iz BiH, sa kojima je BBHS već uspostavio saradnju sa ciljem provođenja zajedničkih aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju saradnje ove dvije države na poslovnom i društvenom nivou.

Fejs Naslovna

Delegacija je dočekana srdačnim riječima dobrodošlice načelnice Babić, a gosti su istakli zadovoljstvo na pruženoj prilici da pomognu narodima Bosne i Hercegovine i nisu krili impresije kada je visočka općina u pitanju, kao i nadu da će posjeta našoj općini rezultirati mnogobrojnim poslovnim saradnjama i razmjenama poslovnih iskustava.

Sadržajnom i sveobuhvatnom prezentacijom gostima su predstavljeni mnogobrojni visočki potencijali, a upoznati su i sa izazovima sa kojima se općinske vlasti suočavaju kako bi svim građanima poboljšali životnu svakodnevnicu.

Slika 2

Razmijenjeni su i prigodni pokloni, a posjeta bahreinske delegacije još jedan je u nizu primjera konkretne podrške općini Visoko, koja nastavlja sa politikom stvaranja prijatelja iz cijelog svijeta i rapidno nastavlja trend modernizacije u skladu sa evropskim i svjetskim standardima i put prema samom vrhu liste najnaprednijih općina u BiH.

Delegacija će nakon sastanka sa načelnicom Babić, održati sastanak sa najznačajnijim privrednim subjektima iz Visokog, kao i Medžlisom Islamske zajednice Visoko.

Slika 3

Slika 4

Press Općine Visoko