Općinsko takmičenje u košarci za učenike/učenice osnovnih škola

U sklopu obilježavanja 3. maja  – Dana otpora agresiji, Općina Visoko i Aktiv direktora osnovnih škola sa područja visočke općine su organizovali općinsko takmičenje u košarci za učenike/učenice osnovnih škola, koje je odigrano danas (subota, 21. april) u dvorani Franjevačke klasične gimnazije.

Generalni pokrovitelj turnira bila je Općinska načelnica mr. sci. Amra Babić, a nagrade najuspješnijim ekipama i pojedincima je uručila gđa. Edina Ferizović – pomoćnica Općinske načelnice.

Slika 1

Slika 2

U muškoj konkurenciji prvo mjesto je pripalo OŠ „Safvet-beg Bašagić“ Visoko, koja je u finalu savladala ekipu OŠ „Mehmedalija Mak Dizdar“ Dobrinje. Treće mjesto zauzela je ekipa OŠ „Alija Nametak“ Buci.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Adin Kevrić.

Slika 3

U ženskoj konkurenciji prvo mjesto je osvojila OŠ „Mula Mustafa Bašeskija Donje Moštre, koja je u finalu bila bolja od ekipe OŠ „Kulin Ban“ Visoko. Treće mjesto pripalo je ekipi OŠ „Alija Nametak“ Buci.

Za najbolju igračicu na turniru proglašena je Anela Porča.

Slika 4

Organizacija turnira bila je besprijekorna, utakmice su bile veoma zanimljive i kvalitetne, a već narednoga vikenda na istom mjestu i istim povodom je planirano odigravanje odbojkaškog turnira.

 

Press Općine Visoko