NaslovnicaZDKOpćinski štab...

Općinski štab civilne zaštite Maglaj: Molimo vas da izbjegavate bilo kakva okupljanja i bespotrebne kontakte

Nakon održane sjednice Općinskog štaba civilne zaštite Maglaj, obavještavamo javnost da je na području općine Maglaj do sada testirano 23 lica, a od toga je 13 lica pozitivno na corona virus (COVID 19), te se testiranje nastavlja.

Općinski štab civilne zaštite, između ostalog razmatrao je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o utvrđivanju prijedloga tri nova objekta za karantin, koji će se koristiti za smještaj državljana Bosne i Hercegovine koji doputuju iz inostranstva, a imaju prebivalište na području Zeničko-dobojskog kantona, radi ograničavanja kretanja i omogućavanja obaveznih zdravstvenih pregleda zbog sumnje da su bili u kontaktu sa osobama koje imaju bolest izazvanu novim koronavirusom (COVID 19), te u istu uvrstili pored objekta motel „Bistrica“ u Maglaju i objekat Apartmani „Sjaj“ u Maglaju.

Općinski štab civilne zaštite Maglaj je rukovodeći se takvom Odlukom, a kojoj nije prethodilo nikakvo obavještenje od strane Vlade ZDK, niti Kantonalnog štaba civilne zaštite, uputio je inicijativu Vladi Zeničko-dobojskog kantona u kojoj je traženo da se lokacija za izolaciju, tačnije karantin izmjesti iz centra grada (Apartmani „Sjaj“).

Ponovo pozivamo sve građane na poštivanje svih naredbi i preporuka koje su do sada donesene, te da primjenjuju sve higijensko epidemiološke mjere zaštite.

Molimo vas da izbjegavate bilo kakva okupljanja i bespotrebne kontakte.

visoko.ba/maglaj.net

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.