Općinski prijem povodom nastupajućeg katoličkog Božića

U povodu nastupajućeg katoličkog Božića načelnica mr.sci Amra Babić danas je upriličila prijem za fra Franju Radmana, gvardijan Franjevačkog samostana Visoko i fra Josipa Ikića.

Prijemu su prisustvovali i Bajro Fejzić predsjedavajući Općinskog vijeća Visoko, Vahid Ramić zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća, Kemal Kardaš predsjednik Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama, te pomoćnici Općinske načelnice.

Gosti su prisutne počastili tradicionalnim božićnim kolačima, a načelnici Babić uručili poklon kalendar za 2017. sa slikama mostova uz poruku da pješački most koji se gradi je simbolika načelnicinog rada za opće dobro svih stanovnika ove lokalne zajednice koja gradi mostove prijateljstva i razumijevanja.

Općinska načelnica ovom prilikom uputila je riječi dobrodošlice i zahvalila se gostima na poklonima, te poručila: „Svim našim sugrađanima katolicima, čestitam Božić i želim da ga provedu u zdravlju i veselju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama, a svim ostalim građanima općine Visoko želim sretnu Novu 2017. godinu.“

Gvardijan Franjo Radman, također je čestitao Božić i Novu godinu riječima: „Svim katolicima želim čestit Božić, pun radosti i mira i da ovi blagdani budu blagdani susreta i nade koja daje ljudima snagu da gledaju u bolju budućnost. A svim građanima Visokog želim sretnu i blagoslovljenu 2017. godinu sa puno radosti, mira i dobrog zdravlja.“

Press Općine Visoko

visoko.gov.ba